Megjött már a Mikulás

/ Kapusi Orsolya /
kapusi.orsolya képe
Decemberben kezdetét vette a várakozás. Az adventi koszorún négy gyertya található, amelyek jelképezik a karácsony előtti négy vasárnapot. A hétről hétre egyre nagyobb fényt adó gyertyák Jézus eljövetelének közeledtét szimbolizálják.
Arany János Iskola első és második osztályának műsoraOrbán Balázs Társaság karácsonyi rendezvényeMikulás az Arany János Magyar Iskolában

Az első gyertya, amelyet közösen gyújtottunk meg a gyerekekkel az Arany János Magyar Iskolában a hitet szimbolizálja. A második a reményt, a harmadik az örömöt és végül az utolsó a karácsonyhoz legközelebb felgyulladó gyertya a szeretetet szimbolizálja. A gyerekeknek fontos, hogy tudják miért égnek a gyertyák az adventi koszorún. Szombatonként a Magyar Himnusz eléneklése után közös karácsonyi dalok éneklése kíséretében hangolódunk az ünnepekre.

December harmadikán a kisiskolásokhoz ellátogatott a mikulás és mindenkit meglepett egy- két aprósággal. A gyerekek elénekelhették, elszavalhatták a Mikulásnak, amivel készültek neki. A Magyar Ház nagytermében már minden karácsonyi pompában díszelgett. A teremben egész nap nagy volt a sürgés, ugyanis az iskolások ajándékozása után, megérkeztek a Kodály Együttes önkéntesei, hogy tovább emeljék a karácsonyi hangulatot egy táncházzal.

December tizedikén került megrendezésre a Magyar Ház Adventi rendezvénye, ahol az Arany János Iskola tanulói is felléptek. A kicsik mondókákkal, versekkel készültek, míg a nagyobbak kisebb színdarabokkal, dalokkal, amelyeket kánonban énekeltek el. Nagyon nagy örömmel fogadták a szülők a gyerekek műsorát, amelynek a végén egy közös táncot is előadott mindenki. A délután folyamán fellépett a hamiltoni Rozmaring Táncegyüttes és a Kodály Együttes egy közös moldvai koreográfiával. Ezt követte egy rövid táncház, majd a Csángó zenekarnak köszönhetően a gyerekek megismerkedhettek azokkal a hangszerekkel és dalokkal amelyekre előtte táncoltak.

December tizenhetedikén a gyerekek a Magyar Iskolában mézeskalácsot készíthettek és kézműveskedhettek. Ebben nagyon sokat segítettek az iskolások szülei, akik önkéntesként minden szombat délelőtt ott vannak és a gyerekek étkeztetésében segítenek. Így zárult az Arany János Magyar Iskola tanéve.