Mécs László irodalmi est Zürichben

Emlékműsor a felvidéki papköltő tiszteletére

/ Heil Kristóf Mihály /
heil.kristof.mihaly képe
2017. szeptember 22-én tartott emlékműsort a Svájci Magyar Irodalmi és Képzőművészeti Kör. Az esti programot a zürichi St. Gallus templom parókiájának színháztermében tartották.
A Mécsvirág Irodalmi Kör fellépőiA Mécsvirág Irodalmi Kör előadásaSzabó Júlia népdalénekesA Mécsvirág Irodalmi Kör előadása

Az összegyűlt népes nézősereg a felvidéki Naszad községből érkező Mécsvirág Irodalmi Kör előadásában Mécs László felvidéki papköltő életének meghatározó eseményeit ismerhette meg, illetve gyönyörködhetett legszebb műveiben. A megközelítőleg két órás műsort követő állófogadáson lehetőség adódott a felvidéki és Svájcban élő magyarok közötti ismerkedésre és eszmecserére. 

A Mécsvirág Irodalmi Kör 2015. januárjában alakult Naszvadon, azóta számos önálló estet adtak helyben és külföldön. Céljuk, hogy fellendítsék a magyar kulturális életet az anyaországtól elszakadt területeken. Az irodalmi kör műsora kiegészült Szabó Júlia felvidéki népdalénekessel, aki döntős volt a „Fölszállott a páva” népzenei vetélkedőben Budapesten. A Mécsvirág Irodalmi Kör előadáson szereplő tagjai: Asztalos Mária, Hengerics Márta, Csontos Erzsébet, Orisko Klára, Dézsi Rebeka, Bódis Irén, Bujdosó Emilné, Kaján Kornélia, Pém Bódis Aurélia, Danács Vizsgyák Mária, Patási Mária, és Vécsey Lajos. Másnap továbbutaztak, hogy a bázeli magyar irodalombarátoknak kedveskedjenek előadásukkal.