Március 15-i ünnepség New Yorkban

/ Bajnok Sára Emma /
bajnok.sara.emma képe
2018. március 17-én a New York-i Főkonzulátus, a Magyar Ház vezetősége és társtulajdonos szervezetei: az Amerikai Magyar Könyvtár és Történelmi Társulat, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség és a Széchenyi István Társaság ünnepi megemlékezést tartottak az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából.
Koszorúzás a Kossuth-szobornálAz Arany János Magyar Iskola műsoraPolgár Éva és Szepesi Bence koncertjeNew York-i cserkészek a koszorúzásnál

Az ünnepi program a Kossuth-szobor koszorúzásával kezdődött, ahol beszédet mondott dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul és dr. Latorcai Csaba, társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár. A koszorúzáson részt vettek a 46. számú Bánffy Kata és a 7. számú Erős Gusztáv cserkészcsapatok tagjai. Ezt követően a megemlékezés a Magyar Házban folytatódott, ahol a Himnusz eléneklése után ismét felszólalt dr. Kumin Ferenc és dr. Latorcai Csaba, majd ünnepi műsort adtak elő az Arany János Magyar Iskola diákjai és tanárai a Pilvax Players Társulat közreműködésével. Az iskola műsorát Polgár Éva zongoraművész és Szepesi Bence klarinét- és szaxofonművész ünnepi koncertje követte, akik Bartók Béla, Liszt Ferenc és Leonard Bernstein műveiből válogattak a jeles alkalomra. A megemlékezés a Szózat közös eléneklésével és állófogadással zárult.