Magyarok Világtánca Montevideóban

/ Dudás Dávid /
dudas.david képe
Kovács Norbert „Cimbi” és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület közös szervezésében bekapcsolódtunk a „Magyarok Világtánca” produkcióba.

A feladat nem könnyű és rengeteg időt, energiát vesz igénybe az együttestől. A világ azon országaiban, ahol vállalkoznak erre a nagyszerű feladatra, mindenkinek meg kell tanulnia egy koreográfiát, amely kötött és kötetlen szakaszokból épül fel, tehát a táncanyagot elmélyült, értő módon kell prezentálnia. Az országoknak saját helyszínükön kell elkészíteni a táncosvideókat, felvételeket, amelyet a későbbiek folyamán publikálnak. A kiváló muzsikát a Dűvő zenekar szolgáltatja, énekes Kubinyi Júlia és a táncos folyamatokat Gál Nóra és Kovács Gábor alkották, amelyhez mindenkinek online férhetett hozzá.

Az uruguayi táncosok természetesen Montevideóban fognak táncolni. Szerencsés helyzetben vannak, mivel nagyon jól felszerelt viseletraktáruk van és több rend kalotaszegi női és férfi viselettel rendelkeznek. Értelemszerűen megváltoztattuk a próbák menetét, legalábbis ebben a pár hétben az előadásig, így a mostani témánk a nádasmenti táncok. A táncosok már nagyon várják az előadást!