Magyar reformátusok sikeres aukciója Edmontonban

/ Fábrik Eszter Dalma /
fabrik.eszter.dalma képe
Az edmontoni magyar református gyülekezet nagyon sikeres aukciót rendezett november 18-án.
Az Edmontoni Kálvin Magyar Református Egyház AukciójaAz Edmontoni Kálvin Magyar Református Egyház AukciójaAz Edmontoni Kálvin Magyar Református Egyház AukciójaAz Edmontoni Kálvin Magyar Református Egyház Aukciója

A Kálvin Magyar Református Egyház gyülekezete idén második alkalommal rendezte meg az árveréses gyűjtést. A gyülekezet lelkesen készült, hetekkel a rendezvény előtt megkezdődött az előkészítés.

A Magyar Házban Paizs József tiszteletes tartott előadást a gyülekezet múltjáról, jelenéről, és jövőjével kapcsolatos kérdésekről. Beszélt a gyülekezet örömeiről, valamint kihívásairól. Az árverés előtt Toader István által készített vacsorát fogyasztottuk el.

A résztvevők a terem két oldalán található asztalokon helyezték el az értékesebbnél értékesebb tárgyakat és ajándékcsomagokat. A vacsora után elkezdődött az árverés, amelyen izgalmas és színvonalas tárgyakért és élményekért folyt a licitálás. Közel 70 személy vett részt az aukción.

Paizs József az este végén azt hangsúlyozta, hogy az esemény mindenképp sikeresnek mondható, hiszen szinte mindent sikerült eladni. A gyülekezet hálás mindenkinek az adományokért, a támogatásért, a részvételért, a szolgálatért.

 Kifejtette, hogy mint Kanada egyik legkisebb magyar református gyülekezete, amely az életben maradásért küzd, nagyon fontosak ezek az alkalmak. Nem csupán az anyagi oldaluk miatt, hanem a közösségépítő jellegük miatt is. A jó hangulatban eltöltött közös vacsora, a jó beszélgetések, s az adományok együttesen járulnak hozzá, hogy a gyülekezet fennmaradjon Isten dicsőségére – mondta a tiszteletes.

 

Képek forrása: Jakab Attila