Magyar nyelvű gyermekbibliakör Drezdában

/ Sinkó-Szabó Lilla /
sinko.szabo.lilla képe
Jó hangulatban telt november 23-án a gyermekbibliakör Drezdában. Az alkalmat a drezdai (alakuló) cserkészcsapat alapítójával, Szőcs Zoltánnal szerveztük, aki egy kisebb közösséggel együtt lassan már egy éve foglalkozik a drezdai magyar cserkészet megszervezésével és erősítésével.
Háló, ismerkedésHalfogásKidíszítjük a halakatBizalom-játék

A közösség növekedéséhez elengedhetetlen „magot” jelenleg 5-6 szülő alkotja, s egyre többen érdeklődnek az alkalmak iránt. Havonta legalább egyszer találkozik a drezdai cserkészcsapat, a találkozó helyszíne pedig egy evangélikus gyülekezeti terem.

November 23-án is egy evangélikus közösségi teremben találkoztunk a kiscserkészekkel, akik izgatottan várták, hogy milyen is lesz a magyar nyelvű bibliaóra. A cserkészek nagy része nagyon jól beszél magyarul, sőt a nagyobbak már járhatnak Drezdában magyar órára is, amelyet választhatnak iskolai tárgyként.

Az alkalom témája Péter halfogása volt, ezért először bemutatkozásként „hálót készítettünk”. Eközben mindenki megjegyezte a másik nevét és mindazt, amit még mondott magáról.

Ezután mindenki kipróbálhatta a halfogást, s hála Istennek, bár nem volt könnyű a feladat, mégis mindenki sikerrel járt. Majd belekezdtünk a halak kidíszítésébe és közösen beszélgethettünk a történetről.

Az alkalmon megbeszélhettük, hogy mit is jelent az a szó, hogy „csoda” és mit jelent „tanítványnak” lenni. Ez utóbbival kapcsolatban még játszottunk egy játékot, ahol valakinek be kellett kötni a szemét, s másvalaki pedig irányította. (Éppen, ahogy Krisztust is teljes bizalommal követték a tanítványai.) Ez különösen nagy sikert aratott.

Jó volt, hogy nem csak beszéltünk szavakról, hanem meg is érthettük azokat közösen. Hogy tényleg lehetett csoda egy halfogás, egy játék, egy közös délután is. Meg tudtuk érteni, hogy a bizalom és az öröm hogyan is kapcsolódik össze Krisztus követésében.

Ezzel az örömmel indultak tovább a kiscserkészek, s reméljük, hogy ilyen örömmel találkozunk a következő alkalommal is.