Magyar Kultúra Napja Malmöben

/ Balogh Dávid Attila /
balogh.david.attila képe
Malmöben a Pannónia Klub idei első rendezvénye a Magyar Kultúra Napja alkalmából valósult meg.
A Magyar Kultúra Napja Kovács Sándor megnyitó beszéde Kovács Sándor megnyitó beszéde Petőfi Sándor: Hazámban című vers szavalata Márton Mercédesz előadásában

Az egyesület számára fontos, hogy minél több megemlékezést és programot szervezzen a helyi magyarság számára. A Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott megemlékezést Kovács Sándor, az egyesület elnöke nyitotta meg, aki mindenekelőtt az egyesület 2023-ra tervezett igen változatos programjait ismertette beszédében.

Többek között farsangi mulatsággal, további megemlékezésekkel, táncházakkal és gasztronómia eseményekkel tervezik idén összefogni a Malmö környéki magyarságot. Folytatódnak a heti gyermekfoglalkozások is, ahol anyanyelvi, alkotói és mozgásos-táncos oktatásban részesülnek a gyermekek.  

A programok ismertetése után az egyesület vezetőségi tagja, Márton Mercédesz szavalatával folytatódott a rendezvény. Az Országgyűlés a 2023-as esztendőt Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja születésének 200. évfordulója alkalmából, ezért a költőtől a Hazámban című vers hangzott el.

A vers után a Himnusz eléneklésével ért véget a rövid esemény, amit táncház követett, ahol a résztvevők moldvai kör és páros táncokat sajátíthattak el. A sikeres rendezvény után az egyesület tovább folytatja a munkát és február 4-én egy beöltözős farsangi programra várja a Malmö környékén élő magyar felnőtteket és gyermekeket egyaránt.