Magyar cserkészek Brüsszelben

Észak-nyugati Körzeti Felnőttcserkész Hétvége

/ Potó István /
poto.istvan képe
Az észak-nyugati körzetparancsnok, Szőcs László "Guru" megrendezte a körzeti felnőttcserkész hétvégét. Ez az esemény már hagyományosnak számít a körzet életében, hiszen immár 8 éve rendezik meg majdnem minden évben. A házigazda szerepét a Brüsszeli magyar cserkészcsapat vállalta, amit ezúton is köszönünk.

A hétvége során a körzet valamennyi csapata képviseltette magát, és így több mint 20 cserkész gyűlt össze. Az esemény során érdekes előadásokat, és beszámolókat hallhattak a résztvevők. A témák között szerepelt a Dublini cserkészcsapat életének, és kihívásainak bemutatása, a sajátos nevelési igényű gyerekekkel való foglalkozás lehetőségei, a Readingi új módszer sikerei és kudarcai, valamint a cserkészszülők, és felnőttcserkészek bevonásának fontossága, és nehézségei.

A körzeti parancsnok szintén tartott egy rövid eligazítást a csapatparancsnokoknak, bemutatva, hogyan tervezik fejleszteni és irányítani a magyar cserkészcsapatok életét a jövőben. A szombat esti program során a résztvevők egy régi-új stratégiai játékban vehettek részt a szabadban, amely nemcsak izgalmas, hanem rendkívül szórakoztató is volt. A napot egy tábortűzzel koronázták meg, amely során a résztvevők modern stílusban ismerhették meg Szent Anna történetét.

A cserkészbolt is ellátogatott Brüsszelbe, így a szombati napon lehetőség nyílt jelvények, és nyakkendők vásárlására, amit a csapatparancsnokok lelkesen ki is használtak.

A hétvége leírása az KMCSSZ Európai kerületének weboldalán is megtalálható, ahol további képek láthatóak: https://www.cserkesz.eu/korzeti-felnottcserkesz-hetvege/

A hétvége rendkívül sikeresnek bizonyult, a közösség és kapcsolatok erősödtek, sok kérdésre választ kaptak a résztvevők, és kiváló hangulatban telt az esemény. A cserkészek lelkesedéssel, új tudással és pozitív tapasztalatokkal térhetnek vissza a saját csapataikhoz. Bízunk benne, hogy a körzet folytatni fogja ezt a jó hagyományt, és jövőre is megrendezik ezt a remek programot.