Macskafogó akadályverseny Berlinben

/ Hudáky Katinka Ágnes /
hudaky.katinka.agnes képe
A 86. Apáczai Csere János Cserkészcsapat október 25. és 27. között egyedülálló módon egész hétvégés programot szervezett a nyugat-európai cserkészkerület rovereinek, vagyis a 16 év feletti cserkészeknek. A keretmese pedig az ikonikus magyar rajzfilm, a Macskafogó volt.
Macskafogó csapatMacskák a berlini metróbanNa ne mondd...Cserkésznek lenni jó

Péntek este az Intermouse legjobb ügynökei sereglettek Berlinbe, hogy végre véget vessenek a macskák uralmának. Grabowski otthonában fogadta a nürnbergi, hamburgi, drezdai, stuttgarti, mainz-i, bécsi és innsbruck-i cserkészegereket és ismertette az elkeserítő helyzetet.

Másnap reggel útnak is indult a csapat, hogy megkeresse a.... de a küldetés részletei természetesen titkosak maradnak, hogy a jövőben a tengerentúli egértársadalom tagjai is bizonyíthassák rátermettségüket a feladatok teljesítésével!

Annyit viszont elárulhatunk, hogy az I. kerület roverei nem vették fél egérvállról a küldetést és sikeresen vették az akadályokat, közben pedig Berlin látnivalóit is megismerték. A verseny állomásai közé tartozott például a Charlottenburgi kastély, az Alexanderplatz, a berlini fal egyik emlékműve, a Brandenburgi kapu, Vilmos császár emléktemploma és még sorolhatnánk... A napot tábortűzzel zártuk és éjszakába nyúlóan beszélgettünk.

Igazi ritkaság, hogy a roverek egyedül összegyűlhettek és egy teljes hétvégét együtt töltöttek a régi barátokkal és új ismerősökkel. Köszönjük a szervezőknek a sok munkát, és a résztvevőknek, hogy eljöttek! És gratulálunk az Orda őrsnek a győzelemhez!