Lisszabonban is járt a Mikulás

/ Szebegyinszki Kinga /
szebegyinszki.kinga képe
Végre Lisszabonba is megérkezett a Mikulás és segédje, a Krampusz, akiket a gyerekek énekkel, verssel, zenével és rajzokkal köszöntöttek a nagykövetségen.
Mikulás ünnepségMikulás ünnepségMikulás ünnepségvándorbölcső

A gyerekek mondókával és egy kis tánccal hangolódtak az eseményre. Éppen a mikulásváró dalokat énekelték, mikor valóban betoppant teli zsákkal a Mikulás és a Krampusz.

A közel negyven gyereket a Mikulás egyenként szólította, és az ajándékcsomagért cserébe a gyerekek átadták rajzaikat, de volt aki hegedült, furulyázott, mások pedig verset adtak elő. Miután mindenki megkapta az ajándékát, a nagykövet asszony átadta az Ágymester Manufaktúra által, a portugáliai magyar közösségnek felajánlott vándorbölcsőt az első tulajdonos leendő édesapjának. A gyerekek is megnézték közelről a bölcsőt és egyikük ki is próbálta. Remélhetőleg sok családnak okoz még örömöt és nyugodt álmokat a szép bölcső a jövőben.

A kakaó mellé sok finom házi sütemény is került az asztalra, és a sok csillogó szempárból arra következtethetünk, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.