A kvartett, mely mindenkit megérint

/ Szolnokiné Jaczkó Xénia /
szolnokine.jaczko.xenia képe
2019.09.27-én, a vasárnapi szentmise után ismét volt cafe time és irodalmi délután a torontói Árpádházi Szent Erzsébet Plébánia nagy termében.
Spiro György: Kvartett - irodalmi délutánSpiro György: Kvartett - irodalmi délutánSpiro György: Kvartett - irodalmi délután

Az esemény főszervezője Sándor Ilona, aki a Spiró György által írt Kvartett-et hozta el nekünk. Spiró György a magyar kortárs irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. A művet Marton László rendezésében vitte színpadra 2014 októberében Balázsovits Edit , Börcsök Enikő, Hegedűs D. Géza és Kern András. A színműről készült felvételt a torontói főkonzulátus biztosította. Ilona előre megírt kérdéseket osztott ki a nézők között a vetítés előtt. Az 1 óra 40 perces előadást beszélgetés követte: megválaszoltuk a kérdéseket és együtt gondolkodtunk a műről. A résztvevőkben személyes élményeket idézett fel a Kvartett. Megindító volt látni, hogy a 20 perces színműelemzés 1 órásra nyúlt.

Ajánlom mindenki figyelmébe a darabot. Ez az a remekmű, mely az olvasót/nézőt mélyen megérinti és napokig gondolkodik azon. Köszönjük Sándor Ilonának a lehetőséget!

Az irodalmi délután következő időpontja 2019. október 18. A helyszín változatlan. Téma: Simándi Ágnes művészete.

Toronto, Kanada, 2019.10.02.