Közös cél Brüsszelben

/ Molnár Luca /
molnar.luca képe
Európa fővárosában óriási igény van a magyar családi programokra, ezért sok különböző arculatú szervezet alakult szerte a városban. Azért, hogy mindegyiknek legyen lehetősége élőben is bemutatkozni, az arcFAM Egyesület nyílt napot szervezett a Balassi Intézetben szeptember 10-én.
arcFAMCarpathia kézműveseZengő Zenei Műhelycserkészet

Érkezésem hetében szerencsém volt találkozni a legtöbb magyar egyesülettel Brüsszelben, ahol rengeteg olyan magyar él, akiknek nagyon fontos magyarságuk megélése. 

Óriási igény van a családi programokra, ezért alakult meg sok különböző arculatú szervezet szerte a városban. S hogy mindenkinek lehetősége legyen élőben is bemutatkozni, az arcFAM Egyesület közös nyílt napot szervezett a Balassi Intézetben szeptember 10-én. 

A börze szervezője, az arcFAM sokféle szakkört ajánl - kézművestől (Fakopáncs Műhely) zenén keresztül (Csiribiri és Pintyőke Klub) a színjátszásig (Mikkamakka drámacsoport) - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A bemutató asztaloknál helyet kapott a Baba-Mama Kör; a Bóbita, mely gyermekek élményszerű magyar nyelvű oktatásával foglalkozik; a 82. számú Báthory István cserkészcsapat; a Magyar Ház könyvtára, és Kaméleon olvasóklubja; a Zengő Zenei Műhely, mely a legapróbbakat is bevon a zenés játékokba; illetve a Carpathia egyesület, melynek önkéntesei kézműves foglalkozásokat, illetve táncházakat szerveznek egész évben. 

Ezen a kellemes délutánon találkozhattunk igen aktív magántanítóval, zenetanárral, rengeteg lelkes szülővel, kíváncsi fiatalokkal, nem utolsó sorban jó néhány mosolygós gyermekkel. Ők már alig várják, hogy elkezdődjön az év, és izgalmas élményekben legyen részük a sokféle foglalkozáson, ahol a szórakozáson és képességük fejlesztésén kívül magyarságuk megőrzése is fontos cél. Remélem az év során kellőképpen tudom majd segíteni ezt a pezsgő magyar közösséget.