Kortárs Balaton

Kiállítás a prágai Liszt Intézet galériájában

/ Karát Eszter /
karat.eszter képe
Kinek mit jelent a Balaton? Az első szerelem helyszínét? Talán gyermekkori nyarakat, családi kirándulásokat? Egy biztos: a Balaton sok magyar és közép-európai ember emlékezetében a kellemes emlékek hívószava.
karat_eszter_es_szucs_csaba.jpgkortars_balaton_c._kiallitas_megnyitoja_a_liszt_intezetben.jpg

A budapesti Pintér Galériával együttműködésben kortárs magyar festőművészek képeiből nyílt kiállítás a prágai Liszt Intézetben. Olyan festmények gyűjteménye ez a kiállítás, amelyek megragadják a balatoni nyarak esszenciáját, amely sokunk számára közös élményeket, ízeket, színeket, hangulatokat jelent.

A Balaton nem csak a magyarok számára kultikus hely, az egykori Csehszlovákiából sok család választotta a nyári üdülés helyszínéül.

A kiállításon közreműködött: Karát Eszter, és Szűcs Csaba. Kiállító művészek: Asztalos Zsolt, Bereczki Kata, Bihon Győző, Bognár Kriszta, Bondor Csilla, Fehér László, Gulyás Andrea, Körmendi Klára, Marcus Goldson, Marosi Panni, Nagy Gabriella, Osgyányi Sára, Péterfy Ábel, Regős István, Ronga Eszter, Sibitka Anna, Szabó Franciska, Szax Olivér, Szvath Zsuzsa, Takáts Márton, Verebics Ágnes, Weiler Péter

További részletek a kiállításról: https://culture.hu/hu/praha/esemenyek/kortars-balaton---2023

A borítókép címe és forrása: Bereczki Kata: Ebéd a strandon, https://culture.hu.