Kiscserkész Télitábor

/ Hajzer Sándor /
hajzer.sandor képe
Az idei kiscserkész télitábort az ottawai cserkészek a montréali cserkészekkel közösen töltötték.
Kiscserkész TélitáborKiscserkész Télitábor

2024. februárjában a 28. számú Kölcsey Ferenc Cserkész csapat kiscserkészeinek megszervezésre került a téli tábor. Az idei évben a montréáli kiscserkészekkel közösen alkottak egy csapatot.  Két örsre voltak osztva a kiscserkészek, az egyik örsnek én voltam a vezetője. A tábor két napos volt, a keretmese pedig a "Kiskakas gyémánt félkrajcára" volt. Az első nap egy kinti erdei kincskereséses túrával kezdődött.

A gyerekek nagyon élvezték a szabadban való túrázást, és kincskeresést a hideg ellenére is. Több állomás volt, ahol a vezetők feladatokkal készültek nekik, illetve meleg teával, és utravalóval. Ezt követően az Ottawai Magyar Házban folytatódott a program. Itt a gyerekek különböző feladatokat kaptak, játékokkal készültünk nekik, illetve kézműves foglalkozással. A takarodó előtt magyar népmese vetítés történt, majd mindenki lepihent. Másnap reggel az ébresztő után egy torna várta a gyerekeket, majd a szemle.

A szemle után mindenki megreggelizett, majd szalvéta hajtogatást tanultak a gyerekek, illetve árnyjátékhoz készítettek bábokat, és ezek segítségével játszották el a keretmesét. Délben közösen elmentünk a magyar katolikus misére, és az azt követő sütemény délutánra. A napot egy közös korcsolyázással zártuk a városháza előtti korcsolyapályán.