Katáng koncert Hamburgban

Erdők, mezők, források világa

/ Mártonffy Réka Julianna /
martonffy.reka.julia képe
Katáng. Kiváló hatású gyógynövény. Ugyanilyen gyógyító hatással volt a közönségre, legfőképpen a gyermekekre a Katáng együttes szeptember 15-i hamburgi koncertje.
Katáng koncert Katáng koncert Katáng koncert HamburgbanKatáng koncert Hamburgban

A zenekar előző nap Hannoverben koncertezett, majd onnan utaztak a Hamburgi Magyar Egyesület főhadiszállására, a város szívében található AlsterCitybe. Már a koncert előkészületei izgalmasak voltak, ugyanis a két rendelkezésre álló terem konferenciákra van tervezve, így azon is sokat kellett tanakodni, hogy hova állítsuk be az együttest. A megfelelő hely elfoglalása után megkezdődött az utazás a mesék világába. Dobok, hamonika, gitár, bőgő és nem utolsósorban egy hárfa repítette a közönséget az erdőkön, mezőkön, folyókon keresztül az állatok és további mesebeli lények világába.

Különösen fontos és kiemelendő dolog volt, hogy a zenekar bevonta a közönséget, azaz ahogy ők fogalmaztak "együtt hozzák létre a zenei élményt". Együtt repültünk az erdők felett, együtt bújtunk el a gonosz boszorkány elől, nem utolsósorban pedig együtt, óriásként lehúztuk a felhőket az égről, hogy ne essen az eső.

A koncertet követően lehetőség nyílt egy kis "hangszersimogatásra" is, aminek természetesen a gyerekek örültek a legjobban, hogy saját maguk is kipróbálhatják azokat, amiket eddig csak messzebbről hallottak.

 

A zenekar tagjai:

Chilton Flóra - kelta hárfa
Farkas Péter - ének, gitár, banjo, cinco, ukulele
Kaczúr Csilla - ének, harmonika, ír furulyák
Kas Bence - ének, ütős hangszerek
Misik Zoltán - bőgő