Karantén

/ Varga Ramóna /
varga.ramona képe
Rögtön kiérkezésem után, a vírushelyzet következményeként lezárták a várost. Össze kellett ülnünk, hogyan is folytathatnánk a munkát úgy, hogy a személyes találkozás lehetősége belátható időn belül nem áll fenn.
táncpróba a szobábóltanító anyagcimbora

Mindenkinek új élmény volt ez az izoláció, és fejtörést is okozott, hogyan folytathatnánk a megszokott munkát. 

A táncpróbák beköltöztek mindenki lakásába, és a Zoom lett a próbatermünk. Oktató videókat készítettem, amelyeket megnézhettek otthon, utána együtt gyakoroltunk. Ez természetesen nem pótolja a személyes találkozást, de az online próbák jó hangulatban teltek, és legalább együtt voltunk. 

A hétvégi iskola is leállt a megszokott formában, viszont online tovább folyt az oktatás. Elindítottam a Cimbora füzetet, amit minden héten megkapnak a gyerekek. Egy adott téma köré épül a heti anyag, minden ami Magyarországhoz köthető. Orbán Johanna, aki ösztöndíjas társam, minden héten énekkel készül a gyerekeknek, aminek szövege és kottája bekerül a füzetbe, a videós anyag pedig a YouTube csatornánkra, amit az itteni közösség részére hoztunk létre.

Az istentiszteletek is online formában folytatódtak, elindítottuk az egyházközösség YouTube csatornáját is. Így próbáltunk minél több embert elérni. 

Új megközelítési módokat kellett találnunk a megszokott események továbbviteléhez, ami kihívás mindenkinek, de úgy tűnik, hogy ez is sikeres.