Karácsonyvárás Windsorban

/ Berzeviczi Nikoletta /
berzeviczi.nikoletta képe
Kanadában a karácsony elsősorban nem Jézus születésének az ünnepe, a magyar hagyományokat ápoló windsori közösség mégis ezt a keresztény hagyományt helyezte előtérbe az ünnepi műsorban.
Zoli bácsi mesél

A magyar közösség Windsorban tartott karácsonyi műsorral egybekötött hagyományos ebédjén több, mint 150 fő gyűlt össze a gyönyörű díszbe felöltöztetett Mindszenty Hallban.

A program az ünnepi műsorral kezdődött, a nagyszabású előadásban gyerekek és felnőttek közösen vettek részt. Manó lánykák vidám tánca, zongorajáték, sok-sok szavalat és mesemondás gazdagította a műsort, aminek a csúcspontja a kis Jézus köszöntése volt, József Attila Három királyok című versével. A műsor végén közösen énekelte gyertyafényben az egész közösség a Menyből az angyal és a Pásztorok, pásztorok című énekeket.

A szereplő gyerekek jutalmul ajándékcsomagot kaptak a lelkiismeretes felkészülésükért és munkájukért. Az egybegyűltek is kaptak ajándékot, mindenkinek magyar szaloncukrot osztogattak a szervezők.

A karácsonyi dallamok között megérkezett a finom ebéd is, hagyományosan, magyaros jelleggel, a húsleves és a bejgli sem maradhatott el.

Mindenki szeretettel a szívében tért haza a magyar közösség karácsonyváró ünnepnapjáról.