Karácsonyi meleg Minnesotában

/ Szalóczy Ádám /
szaloczy.adam képe
December 8-án ismét megrendezték az évek óta nagy sikernek örvendő karácsonyi vacsorát, amelyet a minnesotai magyarok egyik legnagyobb rendezvényének tartanak. Az eseményen idén is több mint százan vettek részt, melynek a már jól ismert unitárius templom adott otthont. A gyerekek egy kis műsorral léptek fel, volt hangszeres előadás és természetesen megjelent a Mikulás is.
Közös kép a Mikulással és a télapóvalMinnesota Hungarians elnöke Grauzer CsillaGyermekek előadásaGyerekek

Az ünnepség közvetlen a magyar iskola után kezdődött, rengeteg gyerek volt jelen. A rendezvényt Grauzer Csilla, a Minnesotai Magyarok elnöke, tiszteletbeli konzul nyitotta meg. Beszédével összegezte az elmúlt évet, valamint elnöki kitüntetéssel jutalmazott meg többeket: Szinyei Tamás 15 éves elnökségi tagsága és felelősségteljes munkája, Kovács Katalin a Minnesotai Magyarok szervezetében nyújtott sok éves munkája miatt kapott elismerést. Church Judit, aki elnökségi tag, az óvodás csoport tanítója és a közösség szerves része volt postumus kapta a kitüntetést. Judit ideje korán hagyott itt minket és azóta is keressük a megfelelő szavakat, felfoghatatlan a betegsége és halála. 

Az elismerések átadása után következett Vincze Dávid előadásában egy Kosztolányi Dezső vers, Daniel Fox zongora előadása, majd gyönyörű hegedűhang szólalt meg Varga Zsófia kezei közül. A  Misi magyar iskola diákjaitól egy igen színvonalas betlehemi előadást láthattunk, melyben a három király és a kis Jézus is szerepelt. Csodás és szívmelengető kis előadás volt. A műsor után, a gyerekek legnagyobb örömére, megérkezett a magyar Mikulás és az amerikai télapó is, akik minden fiatalnak hoztak ajándékot is. A mikuláscsomagok átadása után egy bűvész varázsolta el a jelenlevőket és nevettette meg őket trükkjeivel. A programok után kezdődött a vacsora, ahol a magyar közösség apraja, nagyja együtt élvezte a magyar és az amerikai konyha finomságait és érezte jól magát az asztaloknál.