Karácsonyi bütykölde és kézműves vásár a Bécsi Magyar Iskolában

/ Kukovics Mihály /
kukovics.mihaly képe
Advent első hétvégéjén karácsonyi programmal hangolódtak rá az ünnepre a gyerekek.
....

Két BMI-s tanuló verse nyitotta a délelőttöt. A napfényes szombaton különböző kézműves állomások várták a gyermekeket. Volt karácsonyi kifestő és játéksarok a kicsiknek. Külön meseszoba ahol népmeséket halhattak. A nagyobbaknak karácsonyi képeslap készítés. Póló és vászonszatyor festés karácsonyi motívumokkal. Karácsonyfadísz készítés. Népszerű volt a mézeskalács sütés hagyományos tésztából.  A foglalkozás közben karácsonyi büfé várta a szülőket és gyermekeket.

A kézműves rész után gitárral kísért közös éneklés következett. Elhangzottak a „Csendes éj”, „Pásztorok pásztorok örvendezve”, „Mennyből az angyal, „Kiskarácsony, nagykarácsony”, „Pásztorok keljünk fel”, „Karácsony éjszakáján”, és az „Ó gyönyörű szép” című dalok. Eközben meggyújtottuk az első adventi gyertyát. Az utolsó vers közben pedig a csillagszórókat is, mely nagy sikert aratott a gyerekek körében

Ezzel még nem ért véget a nap, ugyanis délután kézműves vásár várta az érdeklődőket. A portékák között voltak pirográfiával díszített műtárgyak. Gyógynövényes és kecsketejes kézműves szappanok.  Hagyományos fonógéppel készült táskák, kézműves ékszerek. Matyó népművészet inspirálta fülbevalók. Emellett kiállítottak akvarell és pirogravírozott fa képeket is.