Karácsony Kaliforniában

/ Vámosi István Erik /
vamosi.istvan.erik képe
Advent negyedik vasárnapján Gyertyafényes Istentisztelettel, karácsonyi színdarabbal és táncos műsorral ünnepelték Jézus születését a San Fernando Völgyi Református Egyház templomában.
A Reményik Sándor Magyar Óvoda és Iskola diákjaiVámosi-Kovács Ágnes templomi énekeGyertyafényes IstentiszteletKarácsonyi színdarab

Megtelt a templom a San Fernando Völgyi Református Egyház karácsonyi istentiszteletén, melyet népviseletbe öltözött gyermekek ünnepi előadása tett még emelkedettebbé. A záróének után a jelenlévő magyar közösség átvonult a bálterembe, ahol a Reményik Sándor Magyar Óvoda és Iskola növendékeinek műsorát tekinthették meg.  

A rendezvényt Széles Tamás főkonzul nyitotta meg, aki egy ajándékkal is meglepte a gyülekezet lelkészét, Jakabffy Zsoltot, egy közel 100 éves angol nyelvű Bibliával. Ezt követően egy magyar nyelven előadott karácsonyi színdarab következett Daniel Taylor rendezésében, majd a Kárpátok Magyar Néptánc Együttes táncosainak rövid bemutatója után a gyermekek énekes-táncos produkcióban adhattak számot arról a tudásról, melyet a tanév eddigi részében a magyar iskola foglalkozásain sajátítottak el.

Az ünnepi hangulat megteremtéséből az óvodásoktól kezdve a legnagyobbakig mindenki kivette a részét, majd a nagy tapsnak köszönhető ráadás után közös vacsorával és beszélgetéssel záródott az este.