Januári Cserkész tábor Manchesterben

/ Vass Orsolya /
vass.orsolya képe
A Manchesterhez közeli Rochdale Cserkész Parkban rendezett hétvégi tábor egy felejthetetlen élményt nyújtott mind az ifjú, mind a tapasztaltabb cserkészek számára. A kalandok a csodaszarvas monda köré voltak felépítve, és a tábor szervezésében nem csak a manchesteri vezetők, hanem a Koós Károly, cork-i cserkész csapatból érkező két vezető is részt vett!
barlangtűzcsapat játékbúcsú

A kék virág lány örs, a szemes vakond fiú örs, és a nyuszi kiscserkészek, egy hétvégén át rengeteg játékban, énekben, és tanulásban részesültek. A fiataloknak lehetőségük volt fát vágni, megismerkedni a baltahasználat, és fűrészelés fortélyaival, elsajátítani az elsősegélynyújtás alapjait a sámánok sátrában, szarvas űzéshez szükség csomózási, és pontos tűzrakási technikákat tanultak meg. A táborban megszerzett tudásukat próbákban mutatták be: a kiscserkészek ügyes mókus próbát teljesítettek, míg a cserkészek a piros szalag próbával néztek szembe.

A tábortűz körül vidám játékok, énekek, és az örsök által kitervelt mókák elevenítették fel a monda végét!

Cserkészeink a reggeli tornák után ügyességi versenyeken, és fejtörőkön is megmérettették magukat! Vasárnap a kék virág lány örs hősiesen küzdött a szemes vakondok fiú ellen egy izgalmas foci mérkőzésen, melynek vége, tizenegyesekkel döntetlen lett! 

Az utolsó este ünnepélyes keretek között tették le cserkész fogadalmukat a nagyok, ezzel kötelezve el magukat a cserkészi értékek, és kötelességek iránt.

 Másnap reggel pedig a kiscserkészek ígéretet tettek, hogy lelkesen folytatják a cserkészkedést. Bár egyikük már inkább nagy cserkész szeretett volna lenni, másikuknak pedig a piros nyakkendő jobban tetszett, mint a kék, de végül belátták, hogy a kék nyakkendős kiscserkész lét a következő szint a ranglétrán. 

A tábor minden résztvevője számára felejthetetlen élményeket, barátságokat, és új ismereteket hozott a csodaszarvas cserkész hétvége, a lelkiismeretes vezetőknek köszönhetően a cserkészek nemcsak szórakoztak, de hasznos gyakorlati készségeket is elsajátítottak, hozzájárulva jellemük fejlődéséhez, és a cserkészmozgalom szellemiségéhez.