Harmadik családi nap a midrandi Tanyán

2017.09.03., vasárnap

/ Janjetich Rita /
janjetich.rita képe
Tavaszváró családi napunkat egy meleg, napsütéses vasárnap tartottuk

Az előkészületek már szombaton megkezdődtek. Pogácsát, rétest sütöttünk, csinosítottuk a magyar standot, ahol ismét igazi magyar termékeket árultunk, előkerült a ping-pong asztal, a sakk, a csocsó. A kisebbeket ismét gyereksarokkal vártuk, a sportkedvelőket pedig kispályás labdarúgással.

Az előkészületek után a családi nap korán reggel kezdődött a szervezőknek. Asztalokat terítettünk, lampionokkal és krepp papírral díszítettük a fákat, igazi tavaszi hangulatot teremtve. Palacsintatésztát kevertünk (anyukám magyar receptje alapján), lángost sütöttünk. Házi kolbász, csirkepörkölt nokedlivel, hamburger is várta az érdeklődőket. A kaput hivatalosan 10-kor nyitottuk.

Vásári hangulatot idéztek a különböző árusok. Bor, házi pálinka és sütemények, játékok, magyaros dísztárgyak, kések, ruhák vártak a vevőkre. A jó hangulathoz a remek zene is hozzájárult. A gyereksaroknál rajzverseny, arcfestés várta a kisebbeket. A klubházban színes sport- és játékeszközök (billiárd, darts, sakk, csocsó és ping-pong) álltak a vendégek rendelkezésére. A szép napot későn zártuk, jól megérdemelt pihenés várta a szervezőket.

Ez volt a harmadik ilyen jellegű rendezvényünk három és fél hónap alatt, ami újdonság a Szövetség életében. Látjuk, hogy ezekre a rendezvényekre is szükség van. Minden alkalommal új látogatók bukkannak fel, sokan már évek, évtizedek óta nem voltak a Tanyán, de most újra eljöttek. Kezdik megismerni a helyi magyar közösséget egyre tágabb körben – nemcsak magyar családok, hanem barátaik, ismerőseik is kilátogatnak ezekre a napokra. A programokkal a család minden tagjainak szeretnénk kedveskedni. Egy-egy ilyen nap remek alkalom a családoknak arra, hogy magyar ételeket, italokat kóstoljanak és egy jó hangulatú napot töltsenek el a szabadban. A terület nagy, a parkolás biztonságos. Az esemény bevétele a Szövetséget segíti, ezért is szedjük a parkolási díjat.

Idén még egy családi napot tervezünk novemberben, addig az eddigi tapasztalatokból tanulva szeretnénk egy jobb, nagyobb rendezvénnyel zárni az idei évet. Remélem, jövőre is megtartjuk ezt a rendezvényformát, de ez a Szövetség döntése. Szeretnénk tagjaink, barátaink segítséget kérni. Ha javaslatotok van, hogyan lehetne a rendezvényeken javítani, a színvonalat emelni, kérjük írjatok a magyarokda@gmail.com-ra vagy hívjatok a 079 379 5712 számon.

A családi napok nem jöhetnének létre az önkéntesek nélkül, hiszen időt, energiát és pénzt sem kímélve ez a csoport tartja életben a rendezvényt. Nélkülük lehetetlen lenne a családi nap megvalósítása. A zenéért Rothschild Zsuzsinak és Vadász Ádámnak tartozunk köszönettel. A programokért és az ételekért a Dugtig család – Fred, Annuska, Sam, Dean, Jade-, André Smit, Hevesi Mónika&Borka, Kelly Benczik, Ilonka Erdélyi-Graham, Paprika Dóri, Kiss Jutka, Verebes Marika, Zsíros Linda, Pleskó Laci és Rina, Szeverényi Andi és édesanyja, Estelle Zsigmond, Dóka Laci és segítői, Shane van Rooyen és focicsapata, Ryan Giannone és  Gencsi Attila.

Köszönjük szépen minden résztvevőnek, szervezőnek, reméljük jól éreztetek magatokat és találkozunk a következő rendezvényünkön szeptember 24-én!

Janjetich Rita