Hamiltoni Cserkészbál

/ Kobál Anna /
kobal.anna képe
A hamiltoni Cserkészbál nem csak egy jó mulatást, és vacsorát jelent a cserkészeknek, ekkor mutatják be a néptáncosok az évi munkájukat, a cserkészek a tevékenységüket, és ekkor van lehetőség új emberek toborzására is.
Parancsnokok beszédeRozmaring néptánccsoport

Bauer Izabella kezdte meg a bált néhány szót szólva a cserkészet fontosságáról és arról, hogy mit jelent cserkész szülőnek lenni, és támogatni ebben a férjét is, milyen kihívásokkal küzdenek az ilyen családok, és mégis mennyire fontos számukra a cserkészet.

A koccintás után egy hagyományos magyar ételekkel terített asztal fogadta a vendégeket, amelyeknek az elkészítését a szakács még úgy is szívesen vállalta, hogy születésnapja volt, amelyet a bál alatt ünnepelte. Természetesen a parancsnokok ünnepi beszéde, és a munkájuk megköszönése sem maradt el, hiszen ők áldoznak a legtöbb időt a cserkészet megtartására.

A vacsora közben a kiscserkészek kis meglepetéssel készültek az anyák napja alkalmából, és egy kedves énekkel, saját kézzel készített virágokkal köszöntötték anyukájukat. Nemsokkal ezután a Rozmaring néptánccsoport bemutatója következett, ami az est fénypontja volt. Az egész éves munka után a gyermek csoport farsangi tematikájú felcsíki táncokat adott elő, az ifjúsági csoport pedig mezőségi táncot.  

A műsor után nem maradt hátra más, minthogy mindenki élvezze a jó zenét, és a közös táncot a nyár előtti utolsó bálon.