Halljunk szót!

/ Sikentánc Szilveszter /
sikentanc.szilveszter képe
A Kőrösi Csoma Sándor program ösztöndíjasaként a környezetemben lévő magyar közösségek nagy részével igyekeztem felvenni a kapcsolatot valamilyen formában.

Az előző év decemberében kiemelt figyelmet kapott az általam szerkesztett, és rendezett karácsonyi koncert, amelyet Magyarország Torontói Konzulátusának megbízásából valósítottam meg. Ezen program után több helyről is megkértek, hogy mint szószóló „házigazda” vegyek részt néhány eseményen.

Mint táncművész, és mint gyakorlott vőfély a két tevékenység kombinációjának segítségével igyekeztem szórakoztatni minden esetben az egybegyűlteket. Először a Torontói Református Egyház megalakulásának 95-ik évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ebéden köszöntöttem be a csodás vadételeket, és táncoltam két férfitáncot a jelenlévőknek. Második alkalommal a Szent Erzsébet Katolikus Magyar Templom közösségének farsangi mulatságán vállaltam az ételek beköszöntését, a jelmezverseny és a tombolasorsolás lebonyolítását, egyúttal az egész este koordinálását. Következőleg a Balla Farmon lezajló jótékonysági disznóvágásra érkeztem meg a direkt erre az alkalomra szerkesztett rigmusokkal, illetve itt is sikerült tánccal is szórakoztatni a jelenlévőket. Végül a Torontói Vadásztársaság ünnepi estjén jelenhettem meg, mint házigazdája a programnak. Az étkek beköszöntését ugyanolyan szeretettel fogadták, mint a táncos megmutatkozást. Kiemelten jól sikerült a borkóstolóhoz illeszkedve egy kárpátaljai boros nóta megtanítása is, amelyet aztán közösen énekelt a vendégsereg.