Hageni Magyar Bál, már vártunk rég!

Dahl-Hagen, 2023 november 11, szombat

/ Pálffy Zsófia /
palffy.zsofia képe
Idén, a pandémia és az árvíz okozta kihagyás után, 2024. november 11-én végre újból a régi helyén sikerült teljes gőzzel megszervezni a nagymúltú Hageni Magyar Bált, a Hagennel összenőtt mesés hegyi falucska, Dahl-Hagen Kultúrotthonában. Ezen a tájon nyújt kezet egymásnak a Ruhr-vidék, és a Sauerland.
Münnich Ildikó és a kalocsai lányokKeszűi készülődésVendégsereg a Hageni Magyar BálonIlyen az igazi csapatmunka!

A rendezvény a 41 éve működő Vadrózsa Kultúregyesület nevéhez fűződik, vezetőjük: Münnich Ildikó fogja össze kezdtek óta a helyi magyar közösséget és ha úgy tetszik, ő a Hageni Magyar Bál fővédnöke is. 

A jeles esemény állandó vendégei a Düsseldorfi Magyar Főkonzulátus képviselői: Szilágyi Gergő főkonzul, és Horváth Erika konzulasszony, a Münsteri Katolikus Misszió plébánosa, Simon Péter atya,  és természetesen a régió magyarsága, illetve szívesen fogadják a magyar mulatságok más anyanyelvű kedvelőit is. 

A közel kétszáz fős vendégsereg számára a magyarországi New Brothers Duo biztosította a talpalávalót, akik remek hangulatot keltve visszatérő vendégei a rendhagyó mulatságnak. Szintén visszatérő fellépő a bálban a hageni Vadrózsa Néptáncegyüttes az ifjúsági csoporttól kalocsai lánykarikázót, a felnőtt csoporttól pedig mezőkeszüi összeállítást láthatott a vendégsereg. A táncos repertoárt a Hageni Dalkör előadása színesítette.

A bál előkészületei, és létrejötte viszont egy egész nagy csapat közös munkájának köszönhető a bált megelőző napokban van, aki asztalt díszít és bútorokat hord, mások a termet dekorálják, a bál alatt működő drinkbárban és a konyhában ők szolgálják ki a vendégeket. Az ünnepi menüt is saját kezűleg állítja elő a közösség, a nők sütnek-főznek, annak érdekében, hogy a vendégek legalább 15 féle süteményből, és 3-4 főételből választhassanak.

A Hageni Magyar Bál és a Vadrózsa Kultúregyesület ezúttal is szeretné megköszönni minden kedves vendégnek, hogy idén szintén együtt mulathattunk, illetve minden régi és új tagnak, táncosnak, kicsitől nagyig a bálhoz kapcsolódó minden segítséget és önkéntes munkát!