Gulyásfőző verseny Detroit mellett

Adománygyűjtés és közösségépítés egy helyen

/ Iusco Bernadett /
iusco.bernadett képe
Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Taste Of Gulyás nevet viselő gulyásfőző versenyt a Detroit vonzáskörzetéhez tartozó Taylor Michiganben.
MAHÁKFolyamatbanNem ma kezdte András bácsiSok jó ember kis helyen is elfér

A versenyen hét csapat igyekezett a lehető legízletesebb gulyást belevarázsolni üstjeikbe. A készített ételeket a megbeszélt időpont után kóstolásra bocsájtották az érkező vendégek számára is. Háromtagú zsűri hozta meg a döntést a három helyezésről, és a kóstoltatás sem volt hiábavaló, ugyanis a vendégek is kiválaszthatták kedvencüket az elkészült étkek közül.

Bár az időjárás nem volt a legkedvezőbb, nem szegte kedvét senkinek! A hangulat fokozására szolgált a Magyar Klubba járó gyerekek széki népdalcsokra, illetve az eredményhírdetést követő somogyi és kalocsai táncbemutató.

A versenyen több szervezet is képviseltette magát, többek között a Magyar Baráti Közösség (MBK) és a Magyar Hagyományokat Ápoló Kör (MAHÁK). Ez utóbbi másnap tartotta évadzáró gyűlését, melynek témája az évi elszámoláson kívül egy erdélyi árvaház, a Szivárványház számára kezdeményezett adománygyűjtés megszervezése és a csomag kézbesítésének előkészítése volt, Minger Hajnal vezetésével.

A Szivárványház egy húsz éves múltra visszatekintő nonprofit szervezet Magyarfülpösön, amely a mélyszegénységbe süllyedt mezőségi szórványmagyarság szolgálatába állva tanulási lehetőséget biztosít a rászoruló gyermekeknek. Olyan gyerekeknek, akik eddig nem tanulhattak anyanyelvükön, miközben mindennapi küzdelmet jelent számukra a betevő falat megszerzése. Ezért az alapítvány Magyarfülpösön egy házat bérelt a gyerekek részére, taníttatást, tanszereket, napi többszöri étkezést biztosít nekik díjmentesen. Az alapítvány vezetője Ady István, aki 10 éve küzd ezekért a kis lelkekért.