Farsang a Kuttyomfitty Társulattal Münchenben

/ Patai Borbála /
patai.borbala képe
A farsangi ünnepkörhöz kapcsolódóan Münchenben is zenés, maskarás mulatsághoz gyűltek össze a bajorországi és környékbeli magyar családok 2018. február 4-én. A délután során a szlovákiai Kuttyomfitty Társulat interaktív zenés, táncos műsora és kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket.
Kecske alakoskodókTáncos fiúkKötéltáncKézműves foglalkozás

A szervező Regös Magyar Néptánc Egyesület nagy örömére hamar benépesült a rendezvény helyszíne jelmezes, álarcos vendégekkel, akik izgatottan várták a társulat előadását. A helyi magyar közönség számára már ismert vendégművészek Cirkusz Folklórikusz című műsora gyermek és felnőtt számára egyaránt szórakoztató kikapcsolódást nyújtott. A társulat tagjai - Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás Fülöp Ferenc-díjas néptáncosok, néptánc-pedagógusok - előadásaik során nagy hangsúlyt fordítanak rá, hogy a többnyire gyermekekből álló közönség a táncos élmény mellett néprajzi, zenés és irodalmi ismeretekkel is gazdagodjon. A vidám hangulatú előadás egy igazi koprodukció volt, hiszen számos gyermek főszerepet kapott, mint „kötéltáncos”, „erőművész”, „kígyóbűvölő” vagy „medveidomár”. A színházi műsor után megteltek a kézműves standok is, ahol papír-hajtogatással, ragasztással, quilling technikával készültek a színes farsangi díszek. A Leckerwerk csapata (magyar ízek büféje Münchenben) jóvoltából mini kürtőskalácsot lehetett sütni, majd fogyasztani.

A teltházas rendezvény során német és olasz vendégek is ízelítőt kaptak a magyar népzenéből, népszokások tárából, megismerhették, hogy nálunk hogy szokás a farsangolás, mi pedig egy kicsit otthon érezhettük magunkat.