Farsangi mulatság Orlandóban

/ Papp Gábor /
papp.gabor képe
2019. február 9-én, ötödik alkalommal tartották meg az orlandoi Mákvirágok Magyar Óvoda és Kisiskola farsangi mulatságát, amelyen az iskola tanulói és külsős magyar gyermekek vettek részt.
Valamennyi gyermek felvette kedvenc jelmezét a farsangraA legkisebbek is beöltöztekA gyerekek figyelik a bűvész műsorátTöbben részt is vehettek a műsorban

Az óvodások és iskolások minden szombaton járnak a foglalkozásokra és a tanórákra, amelyek ezúttal sem maradhattak el, de a délutáni órákat egyre izgatottabban várták a gyermekek, hiszen mindenki felvehette akár a kedvenc szuperhősének a jelmezét is. A farsang előtt a gyerekek még egy videóban megnézték a farsang történetét, illetve a mohácsi busójárásról is egy rövid összeállítást.   

A foglalkozások után kezdődhetett a mulatság. Először az óvodások mutatták be jelmezeiket az öltözékhez kapcsolódó zenei aláfestésre, majd az iskolások következtek a színpadon. A felvonulás után a gyerekek közösen táncoltak a szülőkkel, illetve ezúttal sem maradhattak el a kézműves foglalkozások sem a játékos feladatok mellett. A kicsik bohóc formájú tolltartót, illetve farsangi maszkot készítettek. Butala Viktória, az iskola alapítója megjegyezte, nagyon örül, hogy ezúttal is valamennyi gyerek eljött az iskolából és külsős gyerekek is részt vettek az eseményen. Megköszönte a tanárok és szervezők munkáját, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény. Sokak legnagyobb örömére még egy különleges bűvészműsort is láthattak a gyerekek, amelyen egy-egy tréfás jeleneten még a szülők is hangosan nevettek .