95 éves a Torontói Első Magyar Református Egyház

Éljen a közösség!

/ Guncz Nóra /
guncz.nora képe
Hálaadó ünnepi Istentiszteletre került sor a Torontói Első Magyar Református Egyházban 2024. február 4-én. A gyülekezet a 95 éves fennállásának évfordulóját ünnepelte.
kozosRPNSZNA

A gyülekezet, és a résztvevőket Nt. Vass Zoltán lelkipásztor köszöntötte, majd az igét Nt. Igaz Árpád vendég lelkipásztor hirdette, aki a generációkon átívelő munka, és hit erejét emelte ki prédikációjában.

Az ünneplő közösséget a Torontói Főkonzulátus nevében, Igaz Máté Ügyvivő Úr köszöntötte, aki kiemelte a korábbi generációk eredményeit, valamint köszönetet mondott a gyülekezetnek, és lelkipásztorának azért, hogy ezekben a napokban is az építkezés mellett döntöttek, és a jövendőbe tekintve tartják meg magyarságukat, és hitüket.

Az ünnepi esemény fényét Csővári Pál éneklése, és eufónium játéka, valamint Vasadi Rubina, Dancs Anna, és Guncz Nóra zenés előadása emelte.

Az eseményen részt vettek a magyar szervezetek vezetői, Balla Sándor HCBA elnök, Varga István KMKT alelnök, Bolgár Éder Ildikó a Felvidék, és Palóc Egyesület elnöke, Tausz Gyula a KMME elnöke, valamint Takács Katalin a Magyarokért Kanadában Egyesület elnöke.

Az Istentiszteletet egy három-fogásos ünnepi vadas ebéd követte, amelyet a regisztrált résztvevők egy pohár bor társaságában költhettek el. A fogásokat Sikentáncz Szilveszter konferálta fel népi rigmusokban elbeszélve, valamint néptánc betétekkel kápráztatta a hallgatóságot. Az ebéd leforgása alatt az állandó jó hangulatról Zónai Attila, és Guncz Nóra, aláfestő zenei produkciójával gondoskodott.