60 éves a 17-es számú Hollywood-i Könyves Kálmán Cserkészcsapat

/ Vámosi-Kovács Ágnes /
vamosi.kovacs.agnes képe
Fennállásának 60. évfordulóját a 17-es Könyves Kálmán Cserkészcsapat Hollywoodban 2023. április 22-én ünnepelte. Visszaemlékezések, vers, ének, tánc, népzene, cserkészmóka mind helyet kapott az ünnepi vacsorán.
CserkészekDalcsokor népzenei kísérettelKiscserkészek bemutatkozása

A cserkészvacsorát Latkóczy László csapatparancsok beszámolója nyitotta meg, aki bemutatta a csapat történetét, az alapítókat, a 17-esek korábbi parancsnokait. Ezt követően Széles Tamás főkonzul ünnepi köszöntője következett, aki szokásához híven ajándékkal is kedveskedett a cserkészeknek: egy 1940-es kiadású művet nyújtott át, melyben a cserkészpróbákról olvashatnak majd az érdeklődő fiatalok.

A 17-esek csapata hónapok óta készült a 60. évforduló megünneplésére. Már év elején elkezdődött a felkészülés, a cserkészek szilágysági verbunkot tanultak, a kiscserkészek pedig egy rövid játékfűzést mutattak be a közönségnek. Mindkét műsorszámot nagy tapssal jutalmazták a megjelent cserkészbarátok.

Különleges műsorszámmal is készültünk, hiszen a 8-as számú Juliánusz barát cserkészcsapatból két muzsikus cserkész is csatlakozott hozzánk, az énekes csapat, így bőgő- és hegedűkíséret mellett adhatta elő az év folyamán tanult széki dalokat. Hatalmas büszkeség ez, hogy az anyaországtól ilyen távol is él a népzene, a néptánc és a népdalok szeretete! Bízunk abban, hogy az elkövetkező évfordulókon is felcsendül majd az élő népzene, akár már a cserkészek táncát kísérve is. Isten éltesse a 17-es Könyves Kálmán Cserkészcsapatot, és az őket befogadó Hollywood-i Magyar Református Egyházat!

Fényképek forrása: Consulate General of Hungary in Los Angeles facebook oldala.