„Édes hazánkért hősi vérünk” – denveri megemlékezés

/ Gonda Csenge /
gonda.csenge képe
Ha az emberben magyar szív dobog, akkor tudja, hogy minden év márciusában hőseinkre, huszárainkra emlékezünk. Bármilyen messze is legyünk hazánktól, a piros-fehér-zöld kokárdát ott hordjuk büszkén a szívünk felett.
Magyarok egy helyenMegemlékezésA denveri Magyar Kórus

A Hungarian Club of Colorado 2017. március 12-én, vasárnap délután rendezte meg megemlékezését az 1848/1849-es szabadságharc tiszteletére Denverben. A rossz idő miatt, nem tudtuk megkoszorúzni a Hungarian Freedom Parkban felállított magyar emlékművet, de a közeli közösségi házban megtartottuk az ünnepi műsort.

Balla Alice, a Magyar Club elnöke nyitotta meg beszédével a megemlékezést, majd rövid összefoglaló videó repített minket vissza a múltba. Wass Albert A bújdosó imája című vers is felolvasásra került, majd a denveri Magyar Kórus katonadalokkal emlékezett hőseinkre. Sokan csatlakoztak az énekekhez könnyes szemekkel a közönség soraiból, jó volt érezni, hogy egy közösség vagyunk. Így érezhettek akkoriban is, hiszen csak együtt lehet előre menni az úton, a harcban.

A műsor után délutáni agapéra gyűltünk össze, melyhez mindenki kis apró süteménnyel járult hozzá.

Remélem a magyar történelem megtanít minket közösségben gondolkodni, hogy sokáig megtartsuk értékeinket. Együtt könnyebb. Legyünk büszke magyarok még jó sokáig.

Még több videó és kép megtekinthetó a Hungarian Club of Colorado facebbok oldalán:

https://www.facebook.com/Hungarian-Club-of-Colorado-334116815601/?fref=ts