„Duruzsol a tűz, darazsol a hó”…

avagy karácsonyi ünnepség a Nürnbergi Magyar Iskolában

/ Dr. Imre Angéla /
imre.angela képe
Eljött a december, rövidebbek a nappalok, hosszabbak az éjszakák, s habár nálunk, Nürnbergben (még) nincs hó, a decemberi tanítási napunkon a fenti dallal hívogattuk a diákjainkat és a szülőket meg a pedagógusainkat, hogy egy picit meghittebb hangulatban összejöjjünk és együtt készüljünk az ünnepekre.
karacsonyozas02.jpegkaracsonyozas03_.jpegkaracsonyozas04.jpgkaracsonyozas05.jpg

Idén mi már időben ráhangolódtunk a karácsonyra, hiszen november utolsó szombatján megtartottuk az I. Adventi Ökomenikus Istentiszteletünket, amelyre sok külsős vendég is érkezett hozzánk. A karácsonyi ünnepségünket Lakatos Andreával, a másik nürnbergi KCSP-s ösztöndíjas társammal állítottuk össze, de a jó hangulat nem csak nekünk volt köszönhető. Szerettünk volna a műsorba mindenkit bevonni. Így a gitárral kísért ráhangolódás után felcsendültek a Száncsengő című vers ismert sorai, amit iskolánk diákjai adtak elő; őket a kicsik pedagógusa, Ádám Monika készítette fel. A gyerekek szereplése után jött az Adventi hírnök, majd a legkisebbekhez szóltunk a cinege karácsonyáról szóló rövid mesével. A rövid összeállítást Dsida Jenő megzenésített versével zártuk:

„Jó gyerekek mind örülnek,

kályha mellett körben ülnek…”

S hogy valóban jók voltak-e a gyerekek? Az iskola közösségi oldalán kedves megemlékezésként advent minden egyes napján egy-egy közös programról készült képsor fogadja az érdeklődőket. December 13-án a tavalyi karácsonyozásba pillanthattunk bele, ahol az volt a kérdés, vajon idén is jók voltak-e a gyerekek, kapnak-e ajándékot. Az ünneplés végén kiderült: igen, idén is az összes lelkes és szorgalmas kisdiák kapott egy kis meglepetést az iskola vezetőségétől.

Áldott, boldog, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!