Disznótoros ebéd -Johannesburg

/ Janjetich Rita /
janjetich.rita képe
Egy hideg, de napsütéses június végi téli vasárnap tartottuk éves disznótoros ebédünket a midrandi Magyar Tanyán.

A nap korán kezdődött a magyarul tanuló csoport számára, az ebéd előtt egy nyelvóra is volt. Nagy örömünkre, egy új családdal bővült a csapatunk. Az óra után elfoglaltuk helyünket az asztaloknál. Illetve mindenki más így tett, kivétel a szervezők. Gencsi Attila köszöntötte a megjelenteket. Kiss Jutka az ebéd alatt hagyományos disznótoros versekkel, történetekkel szórakoztatta a jelenlévőket. A szünetekben magyar zenét hallgathattunk. 

Kelly Benczik és jómagam vállaltuk az ételek felszolgálását. Az ebéd remek húslevessel kezdődött, melyhez a bátrak erős paprikát fogyaszthattak. A főétel egy igazi disznótoros hangulatát idézte: hurka, kolbász….Desszertként krémest szolgáltunk fel. Köszönjük szépen Dóka Lacinak, segítőinek és a hölgyeknek a finom ebédet.

A mulatság meglepetéssel fejeződött be – születésnapi tortával, pezsgővel és virággal Marikának és nekem…nagyon szépen köszönjük Attilának és Jutkának a titkos szervezést.

Felhívtuk a jelenlévők figyelmét a következő néhány hét eseményeire: a csalamádé-készítésre, és a 9-i családi napra. A sikeres ebéd 4 óra után fejeződött be. Külön köszönjük a díszítést Verebes Marikának, a szervezést Jutkának és Attilának, a felszolgálást Kelly-nek.

Reméljük, minden résztvevő olyan jól érezte magát, mint mi! Hamarosan újra találkozunk mindenkivel, ebben biztos vagyok!