A Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület is részt vett a XX. Kékiringó Néptáncfesztiválon Székelyudvarhelyen

/ Farkas Dorina /
dorina.farkas képe
Április hó utolsó hétvégéjét egy különleges helyen töltötte a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület.
XX. Kékiringó NéptáncfesztiválXX. Kékiringó NéptáncfesztiválXX. Kékiringó NéptáncfesztiválXX. Kékiringó Néptáncfesztivál

A Kékiringó Néptáncegyüttes 20. évfordulós ünnepségére kaptunk meghívást, ahol egyesületünk kisebb számmal, de ugyanolyan gazdag és színes előadással tisztelte meg a vendéglátók több évtizedes kulturális munkáját. Remek emberek között, barátságban töltöttük el a hétvégét, olyan élményekkel lettünk gazdagabbak, amikért örökké hálásak leszünk a székelyudvarhelyi táncegyüttes tagjainak és a többi fellépőnek, barátnak. Ezúton is köszönet érte!

A színes programok már a hét közepén elkezdődtek. A táncfesztiválon részt vett a Csimpolya, a kiscsőszi Bozót, a Fordulj Kispej Lovam, a Martosi Hagyományőrző Együttes, a balánbányai Ördögborda és a Prücskök, a csíkszentdomokosi Zivatar, a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület, a pálpataki Csezege Néptánccsoport, a székelyudvarhelyi Gereben, az alsósófalvi Gyermekláncfű, a székelykeresztúri és rugonfalvi Kispipacsok-Forgórózsa, valamint a székelykeresztúri Mákvirágok. A csütörtök-pénteki programokon Kilyénfalvi Áron képviselte kultúregyesületünket, aki a fesztiválon résztvevő csoportokkal fellépett Pálpatakán és Székelyudvarhelyen is. Hétvégén Kilyénfalvi Gáborral, Farkas Dorinával és Rozs Péterrel kiegészülve dél-alföldi táncokkal és mátyusföldi dalokkal tiszteltük meg a nagyszámú nézőközönséget. A kis létszámú csoport bepillantást engedett a Bécsben folyó együttesi munkába, hiszen nem csak a tánctudásunkat mutattuk meg, hanem a Rézsarkantyú Citerazenekar tudását is bemutatta Rozs Péter, a zenekar alapítótagja.

Köszönjük a csodálatos lehetőséget Both Arankának és a Kékiringó Néptáncegyüttesnek, rengeteg élménnyel gazdagodtunk!