Csöbörcsök Táncegyüttes büszkén képviselte Magyarországot

/ Hortobágyi Ivett /
hortobagyi.ivett képe
2017. január 14-22. között rendezték meg Stuttgartban a CMT (Internationale Ausstellung für Caravan, Motor, Touristik) elnevezésű nemzetközi turisztikai vásárt, ahol hatalmas alapterületen a világ minden országa képviselteti magát és népszerűsíti hazája természeti és kulturális kincseit. Január 21-én, szombaton a Csöbörcsök Táncegyüttes is ellátogatott a rendezvényre, mivel fellépőként meghívták őket a központi színpadra.
Csöbörcsök Táncegyüttes: Táncok Balázstelkéről - Fotó: Pathy OttóCsöbörcsök Táncegyüttes: Gömöri mulatság - Fotó: Pathy OttóCsöbörcsök a magyar kiállító standnál - Fotó: Pathy Ottó

A táncegyüttes félórás műsort adott, melyben a felvidéki Gömör és a Küküllő menti Balázstelke táncit mutatták be. A két rész között Hortobágyi Ivett, KCSP ösztöndíjas énekelt magyarszováti népdalokat Erdélyből. A lendületes és vidám előadás nem maradt siker nélkül, az érdeklődők hatalmas tapssal jutalmazták a táncosok virtuóz megjelenését.

A fellépést követően a táncegyüttes felkereste Magyarország standját is, ahol nagy meglepetéssel fogadták az először csak messziről hallható, majd énekszóval és tánccal megérkező csoportot. A Magyar Turisztikai Ügynökség kiállítóhelyén dolgozók behívták magukhoz a táncosokat, ahol kürtőskaláccsal, vaníliáskarikával és magyar borokkal vendégelték meg őket. Jó érzés volt mindenkinek ezen a „kis magyar szigeten” megpihenni a vásár nagy, nemzetközi forgatagában. Majd rövid beszélgetés után ismét felcsendültek a magyar népdalok, miközben eltávolodtak a tömegbe a csöbörcsökösök, büszkén reprezentálva kis hazánk kulturális értékeit az egész világ előtt.