Cserkészek kirándulása Altadenaban

/ Vámosi-Kovács Ágnes /
vamosi.kovacs.agnes képe
Közös kirándulást szervezett a Los Angeles-i 8/49-es és a 17-es cserkészcsapat. Ezúttal az altadenai Millard Falls vízesés volt az úticél, ahol a fiatal cserkészek, a cserkészparancsnokok, a pártoló tagok és a szülők közösen teljesítették a távot.
Cserkészek kirándulása Altadena-baŐrsi foglalkozásŐrsi foglalkozásCsoportkép a Millard Falls vízesésnél

A Los Angeles-i 8/49-es és 17-es cserkészcsapat számos programot és kirándulást összehangol a 2022/2023-as évben. Kezdődött ez a szeptemberi hagyományos évnyitóval Huntington Beach-en, folytatódott az október eleji őszi táborral, és még számos rendezvény áll előttük, ahol egyesíthetik erőiket.

A parancsnokok – Balog-Sipos Éva, Kass Pál és Latkóczy László – nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a cserkészek minél több időt töltsenek a természetben, így gyűléseiket legtöbbször szabadtéren, parkokban, kirándulóhelyeken tartják. November végi, soron következő alkalmukra Altadenaba, a Millard Falls vízeséshez hívták a cserkészcsalád diákjait és a szülőket egyaránt. A gyülekező után közösen indultunk a vízeséshez, ahol a fiatal cserkészek rendkívül jó tempót diktáltak, ők vezették a kirándulókat a cél felé. Néhány csoportkép készítése után tovább indultunk egy közeli parkba, ahol sorakozó és zászlófelvonás után folytatódtak a programok. A cserkészek szép szokása, hogy közös étkezéseikhez mindenki felajánl valamit. Amit hozott, beteszi a közösbe, így igazi "terülj-terülj asztalkám"-at varázsolnak a résztvevők. Az étkezés előtt elhangzott a hagyományos ima, majd jó hangulatban elfogyasztottuk a finom falatokat.

Ezután rövid mozgásos játékra hívtam a fiatal cserkészeket, mialatt az őrsvezetők előkészítették az őrsi foglalkozásokat. Ez alkalommal a cserkészek a rovásírás rejtelmeiben mélyedhettek el, vezetőik a korosztályuknak és képességeiknek megfelelő feladatokkal készültek számukra. A foglalkozást közös énekléssel zártuk, hiszen hamarosan itt van a Mikulás ünnepség, a karácsonyi istentisztelet és szentmise, így aktuálissá vált az ünnepi dalok átismétlése.

A jó hangulatú kirándulás naplementekor ért véget, néhány ötlet és játék azonban a következő cserkészgyűlésre tolódott. Az alkalmat zászlólevonással és himnuszénekléssel zártuk, ami után új élményekkel feltöltődve vághattunk neki a következő hétnek.