Clevelandi cserkészek téli tábora

/ Patarica Edvin /
patarica.edvin képe
A clevelandi 14-es számú Görgey Arthur fiú-, és 34-es számú Zrínyi Ilona leány-cserkészcsapat mint minden évben, idén is megszervezte téli táborukát. Az év folyamán a foglalkozázaikat külön tartják, de az őszi kirándulás mellett a téli tábor is közös program.
GyülekezőKCSP EDVINJátékEbéd

A január végén megtartott hétvégi táborozás minden korosztály számára elérhető volt. A legfiatalabb (5 éves) résztvevőtől, az idősebbekig mindenki részt vehetett, és izgalmas programokból válogathatott. A KMCSSZ-es cserkészek részére nagyon fontos a tavaszi központi akadályversenyen való sikeres szereplés, ezért már a téli tábor alkalmával elkezdték történelemből felkészíteni a cserkészeket, ugyanis a hétvége keretmeséje (mint az említett akadályversenyé is) a honfoglalás. Pénteken a táborhelyre érkezve a vezérek várták a magyarokat, és segítették munkájukat a program folyamán. Kézműves foglalkozás keretében kaftánt készitettek, majd az esti tábortűz is az említett témában zajlott. Az idősebbek a tábortüzet követően szabadtéri programon vettek részt.

Szombati napon a kinti programokkal egyidőben cserkészismereti és nyelvtani játékokat játszhattak a táborozók, képekkel illusztrált előadást élvezhettek az állati nyomokról, gyakorolták a csomózást, a tábori építményeket, elsősegélyt, s az előadások között ügyességi játékokat próbálhattak ki. Délután zárásképpen szentmisén vettünk részt, majd kezdetét vette az esti program.

          

Igazán szerencsések voltunk az időjárással: nem volt túl hideg, és ezt a szombati egésznapos hóhullás is szebbé tette. A kellemes időjárást a szervezők igen jól kihasználták. Úgy a fiatalabbaknak, mint az idősebbeknek több kinti programmal készültek, ilyen volt páldául a rohampálya, akadálypálya, illetve a közös szánkózás, melynek oly nagy sikere volt, hogy vasárnap, hazaindulás előtt meg kellett ismételni.

        

A clevelandi cserkészek készen állnak az idei programokra. A közeljövő programjai között szerepel a bostoni vezetői hétvége, a kiscserkészfarsang, a cserkészebéd, és már nagy erővel készülnek a húsvéti programokkal is.