Calgaryban varázsolták el a királykisasszonyt

/ Puskás Veronika /
puskas.veronika képe
Tartalmas hosszú hétvégét zártunk Calgaryban. A Kuttyomfitty Társulat tagjai látogattak el hozzánk, akik egészen Felvidékről érkeztek, hogy elhozzanak nekünk egy szórakoztató gyerekműsort.

Egy olyan társulatról van szó, amely azzal a céllal alakult meg 2011-ben, hogy olyan műsorokat mutasson be, amelyek főként gyerekeknek szólnak. Vendégeink személyében a társulat alapítóit és egyben állandó tagjait, Dobsa Tamást (a Népművészet Ifjú Mestere, Fülöp Ferenc és Martin György díjas néptáncos) és feleségét, Dobsa Fodor Mónikát (a Népművészet Ifjú Mestere, Fülöp Ferenc díjas táncos), valamint a társulat alkalmi tagját, Kurdi Gábort (a Népművészet Ifjú Mestere, hangszerkészítő, előadó) köszönthettük.

A programnak a Magyar Ház adott otthont, ahol már szerdán lehetőség nyílt megismerkedni a társulat tagjaival. A Nádihegedű Népművészeti Műhely szervezésében ugyanis Fonó estre került sor. Pénteken egy rendhagyó próba kereteiben volt lehetőség ismerkedni a Kuttyomfitty Társulattal. Két tánc közt tartott szünetben, a jóízű beszélgetéshez finom ételek is párosultak a Nádihegedűs szülők csapatának köszönhetően. Szombaton szép számban gyűltünk össze a várva várt mesejáték előtt. Az interaktív előadást nagyon élvezték a gyerekek, ami egy nagy, közös tánccal záródott. A műsorszámot közös tánctanulás előzte meg, valamint kipróbálhattuk milyen furulyán és dudán játszani. A szombati program végén kézműves foglalkozás várta a gyerekeket, ahol szebbnél szebb bábkirálylányok születtek valamint sor került egy kiárusításra, amelyen többek között  házi lekvár, sok finom sütemény és könyvek várták gazdájukat. Az igazi magyar lángos sem maradhatott el, így garantáltan senki sem tért haza éhesen.

Vasárnap csallóközi táncok és dallamok tanulásával folytatódott programsorozatunk, hétfőn pedig, sok új élménnyel gazdagodva, egy közös ebéddel búcsúztunk el a Társulat tagjaitól.

Akik részt vettünk a vendégeink által vezetett néhány napos rendezvényen, tapasztalhattuk, hogy kortól függetlenül, mindenki számára garantált volt a jókedv és a szórakozás. Volt minden, ami egy jó hangulatú hétvégéhez kell - tánc, éneklés, játék, ízletes ételek és sok nevetés.

Sokaknak tartozunk köszönettel azért, hogy ez a hétvége megvalósulhatott. Hálásak vagyunk támogatásáért a magyar kormánynak, a Calgary Magyar Kultúregyesületnek, a Magyarok Világszövetségének, a Bethlen Gábor Történeti Társaságnak, és a Bethlen Gábor Magyar Nyelviskolának, a Nyugat Kanadai Székely Magyar Egyesületnek, valamint a Hunor Tools Ltd.-nek.

A Nádihegedűs szülők csapata nélkül szintén nem jöhetett volna létre ez a program, akiknek összefogása példaértékű. Közös munkájuknak köszönhetően vehettek részt együtt a Calgary-i magyarok egy jó hangulatú hétvégén.