Budapesti fotózás után

Szubjektív beszámolóm az első forró napról

/ Stermeczki András /
stermeczki.andras képe
Megkezdődött a 2018-19-es év "északi" félteke ösztöndíjasainak felkészítése

Alkotmányunk, Szent István államalapító királyunk és az új kenyér ünnepe után, ami nem hosszú hétvége, hanem összmagyarságunk felemelő és közösségépítő alkalma, elkezdődött az "északi féltekére" induló ösztöndíjasok budapesti felkészítése. 

Egy igen forró nap volt augusztus 21. Csupán a fotózásra kijelölt terem adott némi hűst a Károly Egyetem patinás nagy előadójában tartott előadások után. Potápi Árpád János államtitkár köszöntött bennünket először, majd kívánt sikeres munkát és a következő napokra könnyedebb öltözéket. A következőkben Dr. Szilágyi Péter miniszteri biztos, Rákóczi Krisztián a Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkatársa, Debreceni-Tóth Gabriella főosztályvezető-helyettes, Gyöngy Ádám a Római Katolikus Egyház képviselője, Gér András ref. zsinati tanácsos, Cselovszkyné dr. Tarr Klára az Evangélikus Egyház Külügyi Osztályának vezetője, Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke és Maróti Orsolya főosztályvezető-helyettes előadása következett, kisebb-nagyobb szünetekkel. Közben ezzel párhuzamosan folyt a fotózás. Az első munkanap utolsó felvonása a szerződések aláírásával zárult.

Nagy élmény volt látni a nyertes ösztöndíjasokat, a szép számú fiatalt és betekintést kapni a KCSP és PSP programok lényegébe. A kép a fotózás után készült felségemmel. Bízunk benne, hogy a többi napon is hasznos ismeretekkel és további lelkesedéssel gyarapodunk!