Bocskai Olimpia

Őszi tábor Melbourne-ben

/ Balázs-Szakmári Csilla /
balazs.szakmari.csilla képe
Fogadalomtétel, szurkolói rigmusok, szellemi és ügyességi feladatok várták a lelkes kis olimpikonokat a Bocskai Magyar Iskolában az őszi szünetben.
gyerekek, csapat, Bocskai, csapatfotógyerekek, csapat, Bocskai, csapatfotógyerekek, csapat, Bocskai, csapatfotógyerekek, csapat, Bocskai, csapatfotó

Három csapatban játszottuk végig a napot, ami az olimpia jegyében telt, így nem hiányozhatott az olimpiai láng, az öt karika, az arcfestés és a nyitótánc sem. Mind a négyen részt vettünk a program lebonyolításában, akik Melbourne-ben KCSP-sek vagyunk, máshogy nem is sikerült volna lekötni az izgő-mozgó gyerekeket.

Kihívás volt, hogy 5 évestől 13 évesig voltak résztvevőink, de igyekeztünk olyan feladatokkal és játékokkal készülni, amikben minden korosztály találhat magának szórakoztatót. A csapatokban is vegyesen voltak, kicsik és nagyok, így nagymértékben fejlődött a türelem és az elfogadás is mindenkinél.

A reggelt az olimpia nyitótáncának megtanulásával kezdtük, amit a nap során többször is eltáncoltunk. A csapatfotók és az indulók bemutatása után magyar olimpikonokkal ismerkedtünk, puzzle-t raktunk össze, majd szellemi váltóverseny során mérhették össze tudásukat a csapatok.

Egy kis pihenő és egy hot dog után a parkban folyt tovább a verseny különböző sorversenyeken és közösségi játékokon keresztül. A rengeteg energiát csak részben sikerült lekötni, pedig tényleg nagyon igyekeztünk. Különleges élmény volt együtt tölteni a napot ennyire változatos korosztállyal. Kihívás volt mindenkinek, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, de erről is szól a közösség.

Arról, hogy megpróbáljuk együtt jól érezni magunkat, odafigyelünk egymásra, csapatjátékosként együttműködünk a többiekkel, nem bohóckodunk, és mindent megteszünk azért, hogy mindannyian vidáman induljunk haza a nap végén. Mi, KCSP-sek azt hiszem mindent megtettünk azért, hogy ilyen szellemben teljen a Bocskai Olimpia.