A Belvárosi Betyárok, és Havasi Judit mély nyomot hagytak Wallingfordi magyarok szívében

/ Fózer Petra /
fozer.petra képe
A hónap utolsó hétvégéje igazán különleges volt a Wallingford-i magyarok részére. A gyermekekhez betyárok látogattak el, míg később a felnőttek Dr. Havas Judit művésznő előadásában ismerkedhettek meg az irodalomban leírt üzenetekkel.
Belvárosi BetyárokBelvárosi Betyárok és a néző közönségHavas Judit Phd, előadóművész, irodalomtörténészHavas Judit, Fogarasi Miklós és Somogyi Balázs

Ahogy a betyárok mondták: „ Az ibafai papnak fapipája van; Tehát az ibafai papi pipa papi fapipa.” A betyárok egyből belekezdtek a közepébe, és egyből elragadták a gyermekek figyelmét. Vicces, játékos, dallamos dalokat játszottak, amikre a gyermekek egyből táncra is perdültek. A belvárosi betyárok nem csak a gyermekeknek volt szórakoztató, hanem a felnőttek számára is. Szövegüket megfigyelve, ahogy a betyárok mondták „megfelelő helyen felnevetve”, igazán fergeteges délután varázsoltak a Magyar Házba Kis pihenő elteltével Dr. Havas Judit művésznő előadása következett.

Mesél, emlékszik, szaval, és idéz. Az évtizedes történelmi múltat idézte fel, ami már majdnem feledésbe is múlt, és vezette át a napjainkba. Versbe foglalt kincseinkről tanulhattunk, múltunkról emlékezhettünk. Szavait idézve: „Feladatomnak és küldetésemnek tekintem, hogy költők, írók gondolatait közvetítsem nemre és korosztályra való tekintet nélkül, hogy mindazt az értéket, amire rátaláltam, másokkal, a hallgatóságommal is megosszam, s így gazdagítsam az életüket.”