Báli szezon

/ Kapusi Orsolya /
kapusi.orsolya képe
Novemberben a hölgyek szekrényéből előkerültek a báli ruhák és a magassarkú cipők. A férfiak is felvették a legszebb szmokingjaikat, ugyanis elkezdődött a báli szezon. Egy hónap alatt három bált is szerveztek a torontói Magyar Házban.

 

November ötödikén az Orbán Balázs Társaság szervezésében került megrendezésre a Székely bál, ahol közel négyszáz ember vett részt. A bejáratnál kihelyezett székelykapu, úgy gondolom minden vendégnek megmelengette a szívét. Az est folyamán ez volt a legkedveltebb hely a családi fényképek elkészítésére. A bálban élő zenére rophatták a táncoslábú gyerekek, fiatalok és nem utolsó sorban az idősebbek. A bál elején Dr. Vass-Salazar Mária Magyarország ottawai nagykövete és Igaz Máté Árpád a Torontói Főkonzulátus ügyvivője köszöntötte a vendégeket, majd a Kossuth Táncegyüttes felcsíki tánca alapozta meg a hangulatot. A vacsora elmaradhatatlan része volt a székely káposzta és a finomabbnál finomabb házi sütemények.

November tizenkilencedikén a Bácska Bánát bállal folytatódott a szezon. A terem este hét órára megtelt és közel négyszáz ember foglalhatta el a helyét, az elegánsan megterített asztaloknál. A vacsora előtt egy közös imára hívta a vendégeket Szabó Pál Péter református lelkész, hogy hálát adjanak a finom ételekért. A vacsora után kezdetét vette a tánc. Volt mulatós, valcer, tangó, kóló, mai slágerek és régi klasszikusok, így mindenki megtalálhatta a számára kedvező zenét. Az est elmaradhatatlan része volt a tombola, ahol rengeteg szép és értékes ajándékkal gazdagodhattak a szerencsések.

November huszonhatodikán pedig a vadászok vették át a már bejáratott táncparkettet. Egy igazi vadakkal gazdag ételsor fogadta a vendégeket. Saját maguk által levadászott állatokat fogyaszthattak a zártkörű rendezvényen a vadászok, halászok, rokonaik és barátaik.

November huszonhetedikén a mozgalmas hónap levezetéseként, a Magyar Házban megtekinthették az érdeklődők Rezes Judit és Szabó Győző színművészek Loveshake című előadását, amely párkapcsolatuk igaz története alapján íródott.  

Izgalmas hónappal zártuk az őszi szezont. Mostmár indulhat a készülődés az adventi rendezvénysorozatra.