"Attila, Attila, Hun!"

30. AKI cserkész akadályverseny

/ Molnár Gábor Pál /
molnar.gabor.pal képe
Idén már 30. alkalommal rendezték meg a Külföldi Magyar Cserkészszövetség I. kerületének éves akadályversenyét a Kastl-Mennersberg-i Hárshegy cserkészparkban.
30.aki_gabor_01_stuttgarti_csapat30.aki_gabor_03_stuttgarti_csapat30.aki_gabor_11_stuttgarti_csapat

A németországi és ausztriai magyar cserkészcsapatok igen nagy számban jelentek meg (köztük a stuttgarti 81. sz. Dobó István cserkészcsapat), így a tábor összlétszáma közel 180 fő volt, ami rekord.

Az akadálypályán az őrsök korosztályok szerint cserkész és magyarságismereti feladatok teljesítésében mérték össze erejüket. A keretmese szerint Attila hun vezér jövendőbelijét, Ildikó germán hercegnőt ellenséges törzsek elrabolták. Az őrsöknek a feladata volt kiszabadítani őt. A feladatok sikeres teljesítésével mindig egy lépéssel közelebb kerültek Ildikó megmentéséhez, amit végül együttesen sikerült is elérniük. Ez után következett a tábortűz, itt Attila hun vezér házasságot kötött Ildikóval.

Sajnos a nászéjszakán Attila váratlanul meghalt, így szomorú vasárnapra ébredt az ő szeretett hun népe. Hős vezérüket hármas (vas, ezüst, arany) koporsóban temették el.

Ezzel ért véget az egész éven át tartó keretmese.

A ceremónia után került sor az akadálypályán elért eredmények kihirdetésére.