Anyák napi ünnepség a montreáli Első Magyar Református Egyházban

/ Takácsy Dorka Kornélia /
takacsy.dorka.kornelia képe
Bár a dalból jól ismert „orgona ága, barackfa virága” még nem öltöztek új ruhába anyák napja hajnalára Montreálban, a vasárnapi iskolás gyermekek viszont igen, hogy egy kis műsorral köszöntsék az édesanyákat, nagymamákat.
anyák napjaanyák napjaanyák napjaanyák napja

Az istentiszteletet követően a vasárnapi iskolát működtető Csillagösvény egyesület önkénteseinek jóvoltából kávé és sütemény várta az ünneplőket. Amíg a közönség jóízűen falatozott, a fellépők felkészültek a színfalak mögött.

A gyerekek zongorán, trombonon és klarinéton is megcsillogtatták tehetségüket, verseket szavaltak és énekeltek is. Természetesen a  közönség szíve sem volt kőből, így lelkesült taps fogadta a  versmondók, zenészek és dalos pacsirták művészetét.

A műsor végén mindannyian egy szál virágot és üdvözlőlapot adtak át az anyukáknak, nagymamáknak.  Az ünnepség rendkívül szeretetteljes , meghitt hangulatban zajlott.

Anyák napja  egyben a vasárnapi iskola évzáró eseménye is volt, így az egész éves munkát is megünnepeltük, majd közösen mentünk ebédelni.

Mivel ezzel az én tevékenységem is véget ért a vasárnapi iskolában, szeretném megragadni az alkalmat, hogy ezúton is gratuláljak minden egyes diákomnak, nagyon büszke vagyok rájuk! Illetve ezúton is szeretném megköszönni a szülőknek, hogy szeptember óta szorgalmasan hozták a gyerekeket vasárnaponként. Nagyon boldog anyák napját kívánok!