Ankarai Szezonnyitó Kerti Parti

Szezonnyitó Kerti Parti az ankarai nagykövetségen

/ Sert Zsuzsanna /
sert.zsuzsanna képe
2018. szeptember 29-én Kiss Gábor nagykövet és felesége, Kiss-Henézi Dóra meghívására szezonnyitó kerti partira gyűlt össze az ankarai magyar közösség.
Ankarai Kerti PartiKiss Gábor nagykövet úrgyerekfoglalkozásKiss-Henézi Dóra asszony és segítői

Szerencsés időpontot választottak, hiszen az esős, hideg napok után még a nap is kisütött, közel 100 ankarai magyar gyűlt össze a nagyköveti rezidencián, és annak csodálatos kertjében. A programot Kiss Gábor nagykövet egy rövid beszéddel nyitotta meg, ahol üdvözölte a jelenlévőket, a közösség új tagjait, valamint az elkövetkező hónapok hivatalos és nem hivatalos programjait is felsorolta.

Ezután kötetlen beszélgetés mellett mindenki jóízűen falatozott a hazai ízek szerint készített finom fogásokból, valamint azokból a finom süteményekből, a török-magyar vegyes konyha remekeiből, amelyet ki-ki maga hozott. A gyerekek a hancúrozás mellett egy helyi magyar anyuka, Peker Rita jóvoltából gyümölcsökből készítettek képeket, amit utána el is fogyasztottak.

Mint ahogy a hagyományos magyar összejövetelekről, innen sem hiányzott a jó hangulat, a vidámság, no meg a tánc sem. A közösség megtáncoltatásáról Sert Zsuzsanna, idei KCSP-ösztöndíjas gondoskodott, aki Isztambulból érkezett. A nap során beszélgetésekben bemutatta a Kőrösi Csoma Sándor programot, és felmérte az ankarai magyarok igényeit, kéréseit.

A hétvégi parti, valamint az ehhez hasonló alkalmak kiemelten fontosak az ankarai magyar közösség életében, hiszen ennek köszönhetően évről-évre egyre többen csatlakoznak hozzájuk.