Adventi készülődés az AMAPED-del

/ Miklós Tünde /
miklos.tunde képe
Adventi koszorú készítés és bolhapiac is várta az érdeklődőket 2016. november 19-én, szombaton, és 20-án vasárnap az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesületének székhelyén, a Schwedenplatzon. A hétvégi programot az AMAPED és a BÉMOSSZTE közösen szervezte, a bolhapiacot Czetl-Gunst Orsolya, az AMAPED jógaoktatója koordinálta.
Adventi koszorú készítésAdventi koszorú készítésAdventi koszorú készítésAdventi koszorú készítés

Szombaton 11 órától Nagy Eleonóra segítségével nekiláthattak a lelkes kézművesek, hogy fenyőágak, csillogó díszek, színes szalagok, termések és méhviasz gyertyák segítségével elkészítsék az advent koszorújukat. Jó hangulatban folyt a munka, szebbnél-szebb alkotások születtek a hétvége során. 

Eközben az AMAPED nagytermében lázas bútortologatás jelezte, hogy Orsi vezényletével megkezdődött a teremrendezés a bolhapiachoz. Fél kettőre minden elkészült, megérkeztek az eladók is, és kipakolták a portékáikat. Színes, változatos volt a kínálat: könyvek, gyermek- és felnőtt ruhák, cipők, kézi készítésű fajátékok, társasjátékok, kalocsai mintás kötények, kabátkák, használati- és dísztárgyak várták új gazdájukat. Az alkalmi árusok nem unatkoztak, míg a vevőkre vártak, kellemesen elcsevegtek egymással.

   

Mindkét rendezvényen volt forró tea, pogácsa, pattogatott kukorica és jó hangulat.

Az Amaped következő programja a december 3-án megrendezésre kerülő Mikulás ünnepség lesz, amely a Collegium Hungaricumban kerül megrendezésre. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, jelentkezni lehet az office@amaped.at e-mail címen. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők.