Ábrahám Tibor: Isten kegyelme legyen az áldozatokkal, adjon erőt a hozzátartozóknak és mielőbbi felépülést a sebesülteknek!

/ Ábrahám Dolli Csilla /
abraham.dolli.csilla képe
A Magyar Diaszpóra Tanács kanadai társelnökei ismeretlenül is együttérzésüket szeretnék kifejezni a Verona mellett buszbalesetet szenvedett magyar áldozatok családjai felé. Mint ismeretes, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és tanárai egy franciaországi sítáborból hazafelé jövet, 2017. január 21-én az olaszországi Verona közelében szenvedtek balesetet, amelyben tizenhatan vesztették életüket. Ábrahám Tibor és Szenthe Anna egyaránt osztoznak a családok fájdalmában és gyászában.
tibor

„Magyarország és a világ magyarsága gyászol. Isten kegyelme legyen az áldozatokkal, adjon erőt a hozzátartozóknak és mielőbbi felépülést a sebesülteknek. Nemcsak magyarként, hanem szülőként is mélységesen megrázott minket ez a szörnyű tragédia, éppen ezért a világon élő honfitársainkkal együtt szeretnénk az elhunytak emlékét tiszteletben tartani és a hozzátartozók gyászában osztozni” – nyilatkozta Ábrahám Tibor, a Magyar Diszpóra Tanács kanadai társelnöke, aki mély megrendüléssel értesült a magyar gimnazistákat ért tragikus balesetről.

Kérdésünkre Ábrahám Tibor azt is elmondta, hogy a vasárnapi istentiszteletek szinte kivétel nélkül a tragikus olaszországi buszbalesetről szóltak, és Kanada szerte, a katolikus és református magyar templomokban az egyházvezetők gyászbeszédet mondtak, valamint imádkoztak a tragédia áldozataiért. A Magyar Házak bejárata felett pedig a kanadai és magyar zászlók mellett a legtöbb helyen, már ott lobog a fekete zászló, ezzel is tisztelegve az elhunytak emléke előtt.