40. Nyugat-Kanadai Magyar Néptáncfesztivál

/ Fehér Orsolya /
feher.orsolya képe
Október második hétvégéjén, immáron 40. alkalommal rendezték meg Victoriában a Nyugat-Kanadai Magyar Néptáncfesztivált, ahol British Columbia, Alberta, Saskatchewan és Manitoba tartományokból, 3 és 65 év között, több, mint 175 résztvevő gyűlt össze a magyar néptánc és népzene szeretete miatt.
Táncházi mulatságDüvő zenekarKézműveskedés Gálaműsor

A fesztivál pénteken a Magyarországról érkezett Düvő zenekar koncertjével vette kezdetét, amelyet táncház követett.  A szombati napon színes programokból választhattak a résztvevők, tele zenével és tánccal, továbbá tanulhattak népviseletekről is, a gyerekeket pedig kézműveskedés várta. A hosszú, eseménydús napot ismét táncház zárta. A vasárnapi gálaműsor során a Nyugat-Kanadai Magyar Néptáncfesztivál megkapta a Külhoni Magyarságért járó díjat, amelyet Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott nyújtott át a fesztivál vezetőinek, Bíró Zsuzsannának és Kádár Louise-nak. Az örömteli perceket követően színpadra léptek a fesztiválon résztvevő néptánccsoportok, akik szebbnél szebb koreográfiákkal szórakoztatták a teltházas közönséget. A fesztivál a vasárnap esti táncházzal zárult, majd hétfőn reggel mindenki fáradtan, de boldogan búcsúzott el egymástól a viszontlátás reményében.

Végezetül hatalmas köszönet és tisztelet jár a victoriai Búzavirág Táncegyüttesnek, akik az utóbbi két évben fáradhatatlanul dolgoztak az idei fesztivál megszervezésében és megvalósításában. Találkozunk jövőre Winnipegben!