3 nap sütemény

/ Kelemen Bettina /
kelemen.bettina képe
Szerettük volna még színesebbé tenni a mentorokkal a programokat, így jött az ötlet, hogy az egyes sütemények iránti hatalmas érdeklődésnek eleget téve, tartsunk egy 3 napos sütemény kurzust.
lángoskürtőskalács formázáspogácsalinzer

Többen is említették vagy kérték, hogy itt tartózkodásom alatt mindenképp tanítsak nekik pogácsa receptet, illetve készítsek igazi otthoni kürtőst és lángost.

Anyák napján kóstolhatták már az általam készített kürtőskalácsot, táncház és augusztus 20 alkalmával pedig a pogácsát, így eljött az idő, hogy ezeket közösen is elkészítsük.

A közösség számára szinte minden hétvégén van már valamilyen program, ezért hétköznapra tettük a kurzus időpontjait, nagy meglepetésemre még így is teltház lett.

Hogy a tészták meg tudjanak kelni úgy készültünk, hogy egyik nap tésztát gyúrtunk, másnap kisütöttük, azonban az első nap sem maradtak sütemény nélkül a résztvevők, mivel elkészítettünk egy egyszerű és nagyszerű linzert is.

A harmadik nap végén mindenki nagy örömmel tért haza, és mindenki különböző receptet dicsért, hogy melyik lett a személyes kedvence.