2019-ben is Szüreti bál Saskatoonban

/ Viakter Olga /
viakter.olga képe
2019. október 19-én került megrendezésre Saskatoonban a közkedvelt Szüreti bál. A rendezvényt nagy készületek előzték meg: míg a gyermekek a fellépésre gyakoroltak, addig a felnőttek a szervezéssel és sütés-főzéssel foglalatoskodtak.
DekorációMaros tánccsoportMegemlékezésCsoportkép

Az ünnepség az 1956-os forradalomra való megemlékezéssel kezdődött. A gyermekek előadása mellett a Maros néptáncegyüttes, Gyurik-Dézsi Noémi, Gennrich Ferenc Keano és jómagam produkcióját tekinthették meg az egybegyűltek. Az ünnepi műsor után igazán finom magyar ételek várták a résztvevőket: babgulyás, hortobágyi palacsinta és csörögefánk. A mennyei vacsorát Vari Judit, Hózsa Dezső és felesége, Hózsa Erzsébet készítették.

Az est további részében a táncé volt a főszerep, a zenét Alexandrovici Rómeó szolgáltatta, s közben az este folyamán a Maros táncegyüttes tagjai moldvai táncokat is tanítottak az érdeklődőknek.

Köszönjük a részvételt! Várunk mindenkit szeretettel következő rendezvényünkre is, mely egy jótékonysági vacsora lesz a saskatooni magyar iskola javára november 22-én. Bővebb információ a rendezvényről hamarosan elérhető lesz a Saskatooni Magyar Egyesület Facebook oldalán.